About me


Biografie

De jonge, energieke Myrthe studeerde aan de Fotovakschool in Amsterdam en werkt inmiddels ruim tien jaar als onafhankelijk fotografe. Ze ontdekte haar passie voor art en fotografie tijdens haar succesvolle modellencarrière. Het was op de set dat ze besloot haar hart te volgen en de move van vóór naar achter de camera te maken.

Juist door haar rijke modellenervaring kan Myrthe zich als geen ander verplaatsen in haar subject. Ze weet contact te maken en een vertrouwensband op te bouwen. Haar modellen durven zich over te geven, zich kwetsbaar op te stellen en het moment te laten gebeuren. Zo weet Myrthe iedere keer het beste in iemand naar boven te halen. Het resultaat: sterke en indringende beelden, variërend van glamour tot edgy tot romantisch.

Myrthe deed haar inspiratie op tijdens haar reizen over de wereld. Zo proefde ze aan het rock ’n roll leven in Los Angeles waar ze vier jaar woonde en werkte. Het was hier dat ze onder andere Camilla Cleese, de dochter van komiek John Cleese, portretteerde. Ook deed ze vanuit LA mee aan twee seizoenen van het Net 5 programma Nederlandse Hollywoodvrouwen. De kennismaking met de glamour van Tinseltown dient nog steeds als inspiratie voor haar fashionable art pieces, die tevens te lezen zijn als een ode aan vrouwelijke schoonheid. Tegelijkertijd is Myrthe ook niet vies van een shoot op locatie in een kraakpand. Alles voor de kunst!

Myrthe is getrouwd met zanger Thomas Berge. Samen met hun zoon Jack wonen ze in Alphen aan den Rijn, waar ze een studio aan huis heeft.

Boeken
Myrthe’s art pieces zijn in beperkte oplage verkrijgbaar. Zo weet u zeker dat u een bijzonder stuk in huis haalt. Wilt u in overleg met haar een nieuw art piece vervaardigen, dan kan dat ook. Daarnaast is Myrthe in te zetten als fotografe voor fashion shoots, editorials en portretten. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

myrthe1